Fragaria
Proizvodnja, uvođenje novih tehnologija i
konzalting u voćarstvu i povrćarstvu.
Naslovnica
Proizvodi i usluge
O nama
Kontakt
Novosti
Traži
Hr
En
Proizvodi i usluge
Proizvodnja voća
Smrznuto voće
Sadnice
Lozni cijepovi
Plastenici i repromaterijal
Rezane i oprane salate - Pakirane salate
Kategorije
Sadnice voća
- Aronija
- Borovnica
- Breskva
- Brusnica
- Drijen
- Goji
- Grejp
- Jabuka
- Jagoda mjesečarka
- Kaki jabuka
- Kivika (Kivi)
- Kruška
- Kupina
- Limun
- Lijeska
- Malina
- Mandarina
- Marelica
- Ogrozd
- Orah
- Ribiz
- Smokva
- Šipak
- Šljiva
- Šumska jagoda
- Trešnja
- Vinova loza
- Višnja
- Maslina
- Rubus hibridi (Tayberry, Boysenberry)
- Žuta malina
Sadnice jagoda
- Alba
- Arosa
- Clery
- Diamante
- Dora
- Elsanta
- Madeleine
- Marmolada
- Maya
- Miss
- Queen Elisa
- Raurica
1
Dostupnost
Kontejnirano
Cjenik
Cjenik sadnica voća - veleprodaja 2016.-2017.
Kaki jabuka
KAKI JAPANSKA JABUKA (Diospyros kaki L.) – sadnice kakija
SADNJA KAKIJA (JAPANSKE JABUKE)
Pri sadnji kakija se preporuča odabrati sunčani položaj kako bi osigurali veću osunčanost tijekom ljeta, a posebno u jesen. Prije sadnje se odstrane svi oštećeni dijelovi korijena, a sitno korijenje ne prikraćujemo. Sadnica se sadi u svježe iskopanu jamu, u dobro pripremljeno tlo (do dubine 0,7m) tako da cijepljeno mjesto bude 10-ak cm iznad površine tla. Na korijen se stavlja sloj rahle zemlje, koji je potrebno dobro ugaziti, te 20 kg stajskog gnoja i 0,5 kg NPK 7:20:30, u sloju iznad korijenja. Sva dodana gnojiva prekriju se zemljom, te se voćka zalije s najmanje 30 litara vode.
Sadnicu kakija je nakon sadnje potrebno poduprijeti nekim osloncem. U proljeće se sadnica kakija prikraćuje na visinu na kojoj želimo oblikovati krošnju. Mlade izboje obvezno povijamo da ne rastu okomito, jer je drvena masa kakija krhka i pod težinom plodova može se slomiti. Ukoliko je potrebno, grane s puno plodova vežemo za jače grane ili ih podupiremo dodatnom potporom.
Tijekom zimskog mirovanja sadnica bez posljedica podnosi niže temperature, ukoliko takvi uvjeti ne traju predugo, pa se preporuča prve dvije godine sadnicu tijekom zime zaštititi oblogom od lišća, slame ili borovih grana na području korijena, a stablo debelim slojem paprati, slame ili kukuruzovine kojeg omotamo folijom.
Dvije do tri godine nakon sadnje, kada je krošnja već razvijena, iz pupoljaka se razvijaju cvjetovi koji cvatu početkom lipnja, a iz kojih će se oblikovati plodovi.
Biljku kakija je potrebno gnojiti mineralnim i stajskim gnojivima. Zaštita protiv bolesti i štetnika nije potrebna.
ZANIMLJIVOSTI VEZANE UZ KAKI:
Kaki japanska jabuka je izuzetno lijepo ukrasno stablo s piramidalnom krošnjom. Plodovi kakija su jabučnog tipa i izuzetnog okusa. Bogati su vitaminom A i sadrže kalij, kalcij i željezo te vlakna koja blagotvorno djeluju na probavu. Plodovi kakija su niskokalorični ali istovremeno jako bogati vlaknima. Stablo kakija ima mogućnost da u vegetaciji samo odbaci višak plodova, čime regulira svoju rodnost. U jesen ostavljamo plodove na stablu da što bolje dozore, a beremo ih prije jačih mrazeva.
Naslovnica
Proizvodi i usluge
O nama
Kontakt
Novosti