Česta pitanja

 
1. Zašto kupiti sadnice u Fragariji?
Već se 20 godina bavimo proizvodnjom voćnih sadnica i opskrbljujemo tržište visokokvalitetnim sadnim materijalima. Sve naše sadnice uzgajane su u kontroliranim uvjetima od strane agronoma s višegodišnjim iskustvom.  Sve naše sadnice su bezvirusne, sadrže deklaraciju, te dolaze sa karticom i savjetima za sadnju i održavanje.
 
 
2. Što su to kontejnirane sadnice?
Kontejnirane sadnice su sadnice koje su već posađene u posudu. 
 
 
3. Koje su prednosti kontejniranih sadnica?
Prednost kontejniranih sadnica naspram onih golog korijena je u tome što se mogu saditi tijekom cijele godine, pošto su one već ukorijenjene u zemlji unutar posude. Sadnice se razvijaju u posudi te mogu izdržati dulji period (mjesece) prije no se odlučite za sadnju.
Također, neke voćke imaju izrazito osjetljiv korijen, te ih je preporučeno presađivati isključivo iz kontejnera.
 
 
4. Koja je razlika između jagoda mjesečarki i jednorotki?
Sorte jagoda „dugog dana“ ili mjesečarke daju plodove tijekom cijele sezone, odnosno rađaju u više faza. Jagode „kratkog dana“ ili jednorotke, rađaju jednom u sezoni.
U pravilu, „mjesečarke“ daju nešto manje plodove, no za hobistički uzgoj, u vrtu na okućnicama, prozoru, balkonu itd. mjesečarke su idealan izbor, zbog konstantnog roda koji daju kroz sezonu.
 
 
5. Zahtijevaju li voćke određenu vrstu tla da bi uspjele?
Neke voćke zahtijevaju posebne uvjete i vrste kako bi uspjele u potpunosti i dale najbolje rezultate. Kod svake ponuđene voćke u našem webshopu, navedene su specifikacije o tlima i uvjetima koje pojedina voćka zahtijeva. 
 
 
6. Moram li pripremiti zemlju/tlo prije sadnje?
Neke voćke zahtijevaju posebne pripreme i gnojenje tla prije sadnje. Prije no se odlučite za sadnju, provjerite specifikacije za pojedinu voćku unutar opisnog djela na webshopu ili kartici sa savjetima koje dolaze s voćkama. 
 
 
7. U kojim uvjetima nije preporučeno sadit voćke?
U slučaju da je temperatura ispod nule i zemlja zamrznuta, nije preporučeno saditi. Isto vrijedi i za period netom nakon obilnih kiša, kada je zemlja u potpunosti natopljena. 
Povratak

Informacije

Fragaria d.o.o.
sadnice@fragaria.hr
Ured: 01/2339 729
V Ravnice 2
10 000 Zagreb
Rasadnik: 01/6537 162
Grančarska bb, Kupinečki Kraljevec

Novosti vidi sve novosti

 • SADNICE "SIBIRSKE BOROVNICE" RASPOLOŽIVE!
  09 TRA 2013 SADNICE "SIBIRSKE BOROVNICE" RASPOLOŽIVE!
  S ponosom Vam javljamo da su sadnice "Sibirske/kamčatske borovnice" napokon raspoložive: http://fragaria.hr/webshop-proizvod-sadnice-sibirska-borovnica-45-62.aspx
 • RASPOLOŽIVE SADNICE JAGODE MJESEČARKE "ALBION"
  08 TRA 2013 RASPOLOŽIVE SADNICE JAGODE MJESEČARKE "ALBION"
   Dragi kupci, stigle su nam i prve frigo sadnice popularne mjesečarke "ALBION". Sadnice možete naručiti putem slijedećeg linka: http://fragaria.hr/webshop-proizvod-sorta-jagode-albion-18-41.aspx
 • RADNO VRIJEME RASADNIKA
  23 SRP 2012 RADNO VRIJEME RASADNIKA
  RADNO VRIJEME RASADNIKA Radno vrijeme našeg rasadnika u Kupinečkom kraljevcu je od 08:00-16:00 (pon-pet). Subotom i nedjeljom ne radimo. Narudžbe se putem našeg webshopa zaprimaju od 0-24, 7 dana u tjednu. U slučaju da imate upit, a niste nas u ...

Savjeti vidi sve savjete